Kategorie receptů
- Autor: .lelinka.
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 20 |
Kapr | 130 |
Česnek | 5 |
Naturamyl bramborový škrob | 3 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 1 |
Olej olivový | 5 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, kari
Energetická hodnota celkem: 980 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Porci kapra omyjeme, osolíme a necháme odležet. Cibuli a česnek najemno pokrájíme, orestujeme na rozehřátém oleji, ochutíme kari kořením, solí a pepřem, podlijeme vývarem a povaříme. Škrob rozmícháme ve vodě, vlijeme do šťávy, promícháme a ještě povaříme. Kapra vložíme do vařící omáčky a asi 20 minut dusíme na mírném ohni. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.