Kategorie receptů
- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 800 |
Olej palmojádrový, kokosový | 20 |
Fazolové lusky mražené | 100 |
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 50 |
Žampiony | 300 |
Cibule | 100 |
Cibule šalotka | 80 |
Česnek | 30 |
Salám šunkový | 200 |
Paprika bílá | 80 |
Rajčata Cherry | 200 |
Dochucovadla:
country koření
Energetická hodnota celkem: 9597 kJ
Bílkoviny (g): 194,
Tuky (g): 144,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 73,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2399 kJ
Bílkoviny (g): 48.5, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 14.3, SAFA (g): 18.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky a naložíme do marinády (já jí dělala z oleje + Country koření), Směs dáme na 30 minut do ledničky. Mezitím nakrájíme houby a zeleninu (případně uzeninu nebo salám kdo má chuť- dávala jsem tam zbytek šunkového salámu, co jsem měla v mrazáku). Pekáč vymažeme (buď olejem nebo sádlem- já použila sádlo), všechno do něj naházíme, lehce podlijeme vodou,promícháme a dáme na 150 stupňu péct (ale pozor, každá trouba peče jinak, berte v potaz vlastní zkušenosti s troubou- my máme horkovzdušnou a pokud bych dala vyšší teplotu, tak maso sice bude dřív, ale zelenina bude na uhel). Peče se to asi hoďku, v okamžiku, kdy je zelenina už měkká, ale ještě nespálená :-). Podáváme s čím chceme- já udělala domácí farmářské hranolky. Zeleninu lze samozřejmě obměnit dle Vaší chuti :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.