Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lasagne bolognese

Zpět
  • Autor: lindahan
  • Doba přípravy (min.): 100
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, čerstvá bazalka, muškátový oříšek

Energetická hodnota celkem: 17038 kJ

Bílkoviny (g): 158, Tuky (g): 256, Sacharidy (g): 276, SAFA (g): 128, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2840 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 42.7, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 21.3, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibulku opražíme na pánvi dozlatova, vyjmeme ji. Na pánvi vysypeme mleté maso a orestujeme ho. Přidáme sůl, pepř, loupaná rajčata, rajčatový protlak a provaříme společně cca 10 min. Nakonec dochutíme ještě čerstvou nasekanou bazalkou a česnekem. Odstavíme. V druhém hrnci si mezitím připravíme bešamel - jíška z hladké mouky a másla- přiléváme mléko dokud směs nezhoustne. Přidáme trochu muškátového oříšku. Do pekáče vyskládáme těstovinu na lasagne a na něj vkládáme masovou směs - bešamel-těstovinu-masovou směs-bešamel. Takto pokračujeme dokud nám zbývají suroviny. Konečná vrstva nemá končit těstovinou, aby nebyla krusta příliš tvrdá. Na konci posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 45 min na mírný oheň zapéct.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři