Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cizrna po boloňsku

Zpět
  • Autor: IlonkaS
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, provensálské koření

Energetická hodnota celkem: 10356 kJ

Bílkoviny (g): 213, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 343, SAFA (g): 5, Cukry (g): 118, Vláknina (g): 97, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2589 kJ

Bílkoviny (g): 53.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 85.8, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 29.5, Vláknina (g): 24.3, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Připravíme cizrnu dle návodu; pozor musí se máčet cca 10-12 hodin před vařením. Na troše oleje zpěníme cibulku a přidáme na nudličky nakrájené (příp. mleté) maso. Maso necháme zatáhnout a podlijeme vodou. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek a pyré a necháme podusit. Ochutíme česnekem, provensálským kořením, cukrem a osolíme. Vše smícháme s doměkka uvařenou cizrnou.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 10. 2018 06:25
Zbytek uvařené cizrny mám v krabičce v mrazáku. Má nedávná krůta s cizrnou a sušenými rajčaty byla volnou variací na toto téma, ale zkusím to i takhle.
30. 01. 2017 21:42
Cizrna jsem ještě nejedlá ale toto vypadá dobře

Naši partneři