Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečený lín

Zpět
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, graham masala (směs koření z kmínu, černého pepře, hřebíčku, muškátového květu, koriandru, kardamomu a bobkového listu), limetková štáva (1 limetka)

Energetická hodnota celkem: 6190 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 210, SAFA (g): 12, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1548 kJ

Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 52.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Dva líny nafiletujeme, nastrouháme mrkev a celer nahrubo nebo pokrájíme na nudličky. Mrkev s celerem vložíme do pečící nádoby osolíme, posypeme lžičkou graham masaly, zakápneme šťávou z půl limetky a smícháme spolu se sladkou chilli omáčkou. Na ochucenou zeleninu položíme osoleného a lehce okořeněného lína (opět graham masala) pokapaným šťávou z druhé půlky limetky. Na lína dáme kousky másla a podlijeme. Pečeme do změknutí a zezlátnutí. Uvaříme si špagety či jiné těstoviny, vyjmeme lína, zeleninu trochu rozmixujeme tyčovým mixérem a těstoviny dáme k zelenině. Smícháme a podáváme s filetem lína. Můžeme posypat trouchou sekané petrželky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři