Kategorie receptů
- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lín | 400 |
Mrkev | 200 |
Celer bulva | 200 |
Chilli omáčka sladká | 60 |
Máslo čerstvé | 20 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
sůl, graham masala (směs koření z kmínu, černého pepře, hřebíčku, muškátového květu, koriandru, kardamomu a bobkového listu), limetková štáva (1 limetka)
Energetická hodnota celkem: 6190 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 210,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1548 kJ
Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 52.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Dva líny nafiletujeme, nastrouháme mrkev a celer nahrubo nebo pokrájíme na nudličky. Mrkev s celerem vložíme do pečící nádoby osolíme, posypeme lžičkou graham masaly, zakápneme šťávou z půl limetky a smícháme spolu se sladkou chilli omáčkou. Na ochucenou zeleninu položíme osoleného a lehce okořeněného lína (opět graham masala) pokapaným šťávou z druhé půlky limetky. Na lína dáme kousky másla a podlijeme. Pečeme do změknutí a zezlátnutí. Uvaříme si špagety či jiné těstoviny, vyjmeme lína, zeleninu trochu rozmixujeme tyčovým mixérem a těstoviny dáme k zelenině. Smícháme a podáváme s filetem lína. Můžeme posypat trouchou sekané petrželky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.