Kategorie receptů
- Autor: pskoda
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso na sekanou | 500 |
Cibule | 20 |
Česnek | 20 |
Paprika zelená | 300 |
Rajčata | 500 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Máslo čerstvé | 50 |
Rýže natural (v suchém stavu) | 50 |
Dochucovadla:
pepr, sul, cukr, skorice, bujon, mleta paprika
Energetická hodnota celkem: 10341 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 192,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 95,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2585 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 23.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Přidáme mouku na zahuštění až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Poté osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká. Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.