Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ratatouille podle časopisu Apetit

Zpět
  • Autor: Terys66
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, petrželková nať, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 3779 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 95, SAFA (g): 8, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 945 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 23.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Ve středním hrnci rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu – ta potřebuje povařit jen minimálně. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť. Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 03. 2014 23:20
Tak dnes som uvarila ratatuille podla tohto recetu a nemá chybu.Odporúčam, hlavne pre tých čo milují rajčata:-)))))

Naši partneři