Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jahodovo-rebarborový koláč z jogurtového těsta s bílkovou čepicí

Zpět
  • Autor: sediva.p
  • Doba přípravy (min.): 55
  • Uživatelský recept
  • Porce: 60.00

Ingredience

Dochucovadla:

rebarbora,prášek do pečiva

Energetická hodnota celkem: 15438 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 205, Sacharidy (g): 386, SAFA (g): 56, Cukry (g): 164, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 257 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 6.4, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na jednu koláčovou formu potřebujete: 200 g bílého jogurtu, 100 g hladké mouky, 80 g hrubé mouky, 100 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 5 lžic oleje, 1/2 kypřicího prášku do pečiva, 5 vajec, 250 g čerstvých jahod, 250 g rebarbory, pokud nemáte formu s nepřilnavým povrchem, pak také tuk a hrubou mouku.Postup: Do mísy dejte jogurt, 1 vanilkový a všechen krupicový cukr, 2 vejce a 3 žloutky a vše důkladně metlou promíchejte. Pak do těsta zašlehejte olej a na závěr přidejte také hladkou i hrubou mouku prosátou s kypřicím práškem a vymíchejte hladké tekuté těsto. Jahody zbavte stopek a podle jejich velikosti je pokrájejte, středně velké jahody jsou ideální na čtvrtiny. Měly by být zhruba stejně velké jako kousky rebarbory. Pokud je potřeba, formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Do koláčové formy nalijte těsto, rovnoměrně jej poklaďte nejprve rebarborou, pak jahodami. V míse vyšlehejte ze 3 bílků a 1 vanilkového cukru tuhý sníh. Tím pak pomocí stěrky rovnoměrně pokryjte celý koláč, aby vznikla hladká jednolitá „čepice“. Přebytečný sníh, který by sahal nad okraj formy, radši odeberte, aby nevytekl do trouby. Pokud chcete, můžete i tuhle čepici ozdobit kouskem jahody nebo rebarbory či posypat cukrem. Koláč vložte na 45 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři