Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

tymiánový chléb

Zpět
  • Autor: Tkonvalinova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 30.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 15269 kJ

Bílkoviny (g): 118, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 750, SAFA (g): 2, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 81, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 509 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

60g droždí, 1kg hladké mouky, 2 lžička cukru, 3 lžíce mléka na kvásek, 3 lžičky soli, 2 lžíce tymiánu, 2 lžičky kmínu, 500 ml vody, 1 lžíce octa uděláš kvásek a pak to zakudláš vše dohromady. Fígl je v tom, že musíš do těsta při zpracování dostat co nejvíc vzduchu, aby byl nadýchaný - zadělat kvásek - nechat kynout těsto (cca 1 hod) - zpracovat bochníček a nařezat + nechat na plechu kynout (cca 20 min) - troubu předehřát na 230 - než tam chleba dáš, tak ho potři zlehka vodou s octem a zprudka zapeč (cca 5 minut) - pak teplotu sniž na nějakých 170 a zvolna dopékej (cca 50 min) - během pečení potírej bochník vodou s octem - až je chleba hotový, tak poklepem zní dutě

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 01. 2017 21:54
souhlas,nejim zásadně bílou mouku a daří se to,na večer zásadně bílovinový chléb když mám chut!Sama jsem dala dolů 25kilo a jde to!!!
29. 01. 2017 13:45
Hm, není lepší vylepšovat chléb výběrem mouky a kvasnic/kvásku, než mlékem, minerální vodou, cukrem a octem? Určitě to může být dobrý, ale chleby s mlékem jsou silně odlišné od těch, co známe ve střední Evropě.

Naši partneři