Kategorie receptů
- Autor: Tkonvalinova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí | 60 |
Mouka pšeničná hladká | 1000 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 10 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Ocet | 7 |
Energetická hodnota celkem: 15269 kJ
Bílkoviny (g): 118,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 750,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 81,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 509 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
60g droždí, 1kg hladké mouky, 2 lžička cukru, 3 lžíce mléka na kvásek, 3 lžičky soli, 2 lžíce tymiánu, 2 lžičky kmínu, 500 ml vody, 1 lžíce octa uděláš kvásek a pak to zakudláš vše dohromady. Fígl je v tom, že musíš do těsta při zpracování dostat co nejvíc vzduchu, aby byl nadýchaný - zadělat kvásek - nechat kynout těsto (cca 1 hod) - zpracovat bochníček a nařezat + nechat na plechu kynout (cca 20 min) - troubu předehřát na 230 - než tam chleba dáš, tak ho potři zlehka vodou s octem a zprudka zapeč (cca 5 minut) - pak teplotu sniž na nějakých 170 a zvolna dopékej (cca 50 min) - během pečení potírej bochník vodou s octem - až je chleba hotový, tak poklepem zní dutě
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.