Kategorie receptů
- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 50 |
Brambory rané | 150 |
Brokolice | 150 |
Květák | 150 |
Cibule | 20 |
Rajčata | 50 |
Olej olivový | 5 |
Eidam 20% | 15 |
Dochucovadla:
sůl, mletý pepř, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 1531 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme, brambory oloupeme a dáme je vařit. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky, brokolici a kvvěták rozebereme na růžičky a povaříme. Maso nakrájíme na plátky, mírně rozklepeme a v pekáčku opečeme na části oleje z obou stran. Pak ho vyjmeme a na zbylý olej naskládáme na plátky nakrájené vařené brambory, mírně je osolíme, opepříme a okmínujeme a rozložíme na ně plátky opečeného masa a nakrájenou zeleninu. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě 20-25 min. při teplotě 190°C
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.