Kategorie receptů
- Autor: venita
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 700 |
Pór | 200 |
Paprika červená | 300 |
Kečup | 70 |
Sojová omáčka BIO ALNATURA | 70 |
Olej olivový | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, směs na čínu bez soli a glutamátu
Energetická hodnota celkem: 8012 kJ
Bílkoviny (g): 150,
Tuky (g): 121,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1145 kJ
Bílkoviny (g): 21.4, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 6.6, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Maso poctivě očistíme, aby bylo co nejméně tučné, nakrájíme na malé nudličky a smícháme se sojovou omáčkou a kořenící směsí na čínu bez soli a glutamátu. Dáme odpočinout. Pór a červenou papriku nakrájíme. Pór nadrobno (i se zelenou částí. Jen odkrojíme nevzhledný konec), červenou papriku na menší nudličky. Do větší pánve dáme 3 lžíce olivového oleje a orestujeme maso. Pod pokličkou necháme podusit do změknutí. Lehce osolíme a opepříme. Po změknutí masa přidáme pór a papriku a opět podusíme do poloměkka. Na dochucení přidáme kvalitní kečup a necháme ještě tak 2 minuty podusit. Podáváme s čínskými nudličkami uvařenými dle návodu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.