Kategorie receptů
- Autor: venita
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata konzervovaná | 400 |
Bílé fazole sterilované bonduelle | 250 |
Červené fazole sterilované EDEKA | 530 |
Paprika bílá | 700 |
Cibule | 150 |
Rajčata | 200 |
Hovězí maso zadní průměr | 600 |
Olej olivový | 30 |
Česnek | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli
Energetická hodnota celkem: 8775 kJ
Bílkoviny (g): 176,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 160,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 65,
Vláknina (g): 71,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1097 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 8.1, Vláknina (g): 8.9, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme libové mleté hovězí maso, které osmahneme, okořeníme a necháme dusit. Po změknutí přidáme na proužky nakrájenou papriku a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata a opět dusíme do poloměkka. Následně přidáme fazole, sekaná rajčata a rozetřený česnek. Dusíme ještě asi 5 minut. Fazolový guláš můžeme dochutit špetkou chilli a podávat s trochou rýže. Je to vlastně zjednodušená verze chilli con carne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.