Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

rajčatovo masová omáčka

Zpět
  • Autor: mabis
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl, bazalka nebo oregano

Energetická hodnota celkem: 7073 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 107, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 47, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1179 kJ

Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 10.2, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

na trošce oleje zesklovatíme cibulku, přidáme čenek a orestujeme mleté maso (během přípravy slíváme tuk, co se z něj vypeče), k orestovanému masu přidáme nakrájená rajčata (lepší je oloupat, ale nám to nevadí) osolíme, opepříme,pokud jsou rajčata kyselejší možno dosladit (ale není nutné) a dusíme až rajčata změknou, na závěr přidáme nakrájenou bazalku nebo oregano - teplá omáčka je dobrá k těstovinám a nebo studená např na topinky (nasucho) a nebo tousty

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři