Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňová polévka s kari

Zpět
  • Autor: Betty13
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně500
Cibule40
Máslo čerstvé5
Smetana zakysaná 15%60

Dochucovadla:

kari, sůl (pokun se nepoužije bujón)

Energetická hodnota celkem: 1133 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 9, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 567 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cibulku osmahneme na másle, přidáme omytou, oloupanou (podle druhu dýně) a na kostky nakrájemnou dýni, krátce osmahneme. Já už v této fázi přidávám kari (dle chuti) a potom zalévám 0,5 l vývaru (z kostky) nebo vody. Vaříme do měkka, potom rozmixujeme a podle potřeby můžeme zředit převařenou vodou. Nakonec vmíchávám zakysanou smetanu (cca 80g).

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři