Kategorie receptů
- Autor: folty79
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 400 |
Hořčice plnotučná | 10 |
Vejce celá průměr | 110 |
Ricotta průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1770 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 443 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Špenát pešlivě opláchneme a otrháme tvrdé stonky.Spaříme jej horkou vodou a scedíme. Listy co nejjemněji nasekáme. Dáme do mísy, ochutíme hořticí a zamícháme do nich žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatně jej vmícháme do špenátu. Plech vyložíme pečícím papírem a ne něj rozetřeme špenátovou směs. Pečeme v troubě vyhřáte na 180°C asi 20 min. Pak necháme korpus vychladnout. Ostraníme papír a na upečené těsto rozetřeme rozmíchaný sýr Ricotta ochucený solí a pepřem. Kurpus svineme do rolády a necháme utzhnout. Nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.