Kategorie receptů
- Autor: Terezama
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 10 |
Maso libové průměr (syrové, nesolené) | 400 |
Strouhanka | 60 |
Mouka pšeničná polohrubá | 100 |
Vejce celá průměr | 60 |
Eidam 30% | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 6107 kJ
Bílkoviny (g): 130,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 124,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1527 kJ
Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Mleté maso promíchejte se sýrem, polohrubou moukou a vejcem, dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Vzniklou směs rozdělte na 4 porce, vytvarujte ploché, asi 1 cm vysoké řízky a lehce je potřete olejem. Obalte jej z obou stran v obalovací směsi, přebytečné množství oklepejte. Řízek položte na plech a dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečte 10–12minut dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.