Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

křenovka

Zpět
  • Autor: Beillis
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4710 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 120, SAFA (g): 29, Cukry (g): 72, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 785 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

1/4 mléka odlijeme do hrníčku. 3/4 mléka svaříme, přidáme sůl, máslo a jemě postrouhaný křen. Pozor, aby se nám mléko nepřipalovalo. Do odloženého mléka rozkvedláme mouku. Přidáme do omáčky a vše ještě asi 10 minut za stálého míchání povaříme. Jakmile omáčka vychladne přidáme zakysanou smetanu. Pokud bychom přidali zakysanou smetanu do horké omáčky, srazila by se. Po ochucení můžeme omáčku dle libosti ohřívat.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři