Kategorie receptů
- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Těstoviny (uvařené) | 750 |
Vepřová plec | 500 |
Rajský protlak | 140 |
Cibule | 150 |
Rajčata | 400 |
Česnek | 40 |
Kečup | 40 |
Parmezán 25% | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, oregano
Energetická hodnota celkem: 13927 kJ
Bílkoviny (g): 217,
Tuky (g): 144,
Sacharidy (g): 289,
SAFA (g): 67,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2785 kJ
Bílkoviny (g): 43.4, Tuky (g): 28.8, Sacharidy (g): 57.8, SAFA (g): 13.4, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky, maso umeleme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, nebo použijeme konzervované ve vlastní šťávě. Na oleji orestujeme cibuli s česnekem a čerstvě nadrceným pepřem. Až cibule zesklovatí, přidáme maso a orestujeme. Až se maso zatáhne, přidáme protlak s kečupem a také zarestujeme, přidáme hrst oregana, lehce osolíme a promícháme. Nakonec přidáme rajčata, promícháme, přikryjeme pokličkou, a asi 10 minut dusíme. Dochutíme(sůl, pepř, oregano). Podáváme se špagetami, posypané parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.