Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Plněný lilek mletým masem

Zpět
  • Autor: Tesea
  • Doba přípravy (min.): 100
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 3757 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 25, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1879 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 33.5, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Rajčata se spaří. Omytý lilek se rozpůlí, vydlabe posolí a nechá odležet. Cibule a česnek se nakrájí. Na olivovovém oleji se usmaží cibule do sklovata a přídá se česnek a opeče se. Lilek se opláchne a vytře. Pánev se očistí a na novém oleji se osmaží lilek. Rajčata se nakrájí na kostičky. Cibule a česnek se smíchají s mletým masem solí a pepřem a dají se smažit na pánev. Později se přidá rajče. Smaží se dokud se mleté maso nerozdrobí. Z liku se vytáhne přebytečný olej. Naplní se směsí dá se péct 20 min na 200 stupňů. 5 min. před dopečením se přidá sýr.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři