Kategorie receptů
- Autor: kabaga
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 400 |
Krupice kukuřičná | 20 |
Hřiby | 400 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 400 |
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4202 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1051 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na cibulce, kterou zesklovatíme na olivovém oleji opečeme plátek vepřové kýty obalené v kukuřičné mouce a necháme zatádnout. Poté zalijeme vodou a dusíme, dokued maso není měkké, nakonec přidáme hříbky a dusíme ještě adi 10-15 minut. Nakonec vmícháme trochu zakysané smeetany. Podáváme s vařeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.