Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Losos na grilu v marinádě podle kuchaře Radka Kašpárka

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 lžíce petržele, 1 lžíce máty ... nasekat nadrobno, sůl

Energetická hodnota celkem: 5750 kJ

Bílkoviny (g): 134, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 21, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1917 kJ

Bílkoviny (g): 44.7, Tuky (g): 24.3, Sacharidy (g): 11.7, SAFA (g): 7, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Použijeme filet z lososa s kůží (vcelku). Zázvor a chilli nasekáme na drobno. Všechny suroviny na marinádu důkladně promícháme. Přidáme mátu a petrželku, lehce osolíme. Lososa dáme na pečící papír na plech, kůží dolů, potřeme marinádou a dáme do trouby, vyhřáté na 200°C, asi na 12 minut. Hotové rozkrájíme na porce. Podáváme nejlépe s pečivem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 12. 2013 09:46
Zkusila jsem stejnou marinádu použít na mraženou tresku ... taky to není špatné, ale losos je losos...
15. 12. 2013 12:42
Myslím, že jsem zatím nejedla lepšího lososa ....

Naši partneři