Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rybí filety v páře s bylinkami

Zpět
  • Autor: Magazín ONA DNES
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Tento a dalších 65 receptů vychází v edici Zdravá kuchařka II v Mladé frontě DNES. Každý den karta s recepty zdarma. Chcete si je zajistit všechny? Více informací zde .

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, zelená petrželka, 2 bobkové listy, kopr, bazalka, muškátový květ

Energetická hodnota celkem: 3446 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 13, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ

Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

1. Do hlubší pánve nalijeme víno, přidáme očištěné jarní cibulky, bobkový list, sůl, plátky z poloviny omytého citronu, uvedeme k varu a vaříme asi 5 minut. 2. Rybí filety osolíme, okořeníme pepřem a špetkou muškátového květu. Do hrnce vložíme pařák nebo děrovanou podložku a na ni narovnáme připravené filety, které pokryjeme omytými bylinkami. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře asi 15–20 minut, podle výšky masa. Tekutina během vaření nesmí dosahovat až k rybě. 3. Uvařené filety vyjmeme, pokapeme trochou rozpuštěného másla a podáváme s petrželkou a plátky citronu.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 01. 2016 13:45
Super:-)
06. 01. 2014 15:28
To vyzkouším :-)). Ryby já můžu....

Naši partneři