Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí salsa

Zpět
  • Autor: effe2
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata 900
Paprika červená501
Cibule290
Papričky chilli6

Dochucovadla:

sůl, hnědý třtinový cukr, jablečný ocet, černý pepř

Energetická hodnota celkem: 1931 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 96, SAFA (g): 0, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 966 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 0, Cukry (g): 28.5, Vláknina (g): 12.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na kousky (pokud nám vadí slupka, nejprve je spaříme a oloupeme), vložíme do kastrólu a dusíme 20 minut. Mezitím si nakrájíme na drobno sladkou papriku, cibuli, Jalapeno papričky. Po rozvaření rajčat následuje rozmixování rajčat do pyré. Přidání na drobno krájené zeleniny. V případě, že používáme sterilované chilli papričky, vložíme je do kastrólu později, jinak by se nám společně s cibuli a sladkou paprikou rozvařila. Za občasného míchání vaříme do změknutí (asi 15 - 20 minut). Poté dochutíme třtinovym cukrem, solí, jablečným octem a popř. černým pepřem. Salsa roja omáčku ještě za tepla plníme do skleníček a uzavřeme víčkem. V chladu nám vydrží i několik měsíců.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři