Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí na smetaně

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, vinný ocet, pepř, tymián, saturejka, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 11248 kJ

Bílkoviny (g): 206, Tuky (g): 182, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 100, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1875 kJ

Bílkoviny (g): 34.3, Tuky (g): 30.3, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 16.7, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Maso odblaníme, nakrájíme na plátky a dáme marinovat : 600 ml vody + 2 lžíce vinného octa + bobkový list, tymián, drcený pepř a saturejka + 2 stroužky česneku na plátky + cibule na kolečka + lžička soli .... minimálně na 48 hodin. Na lžíci oleje orestujeme na drobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme osušené maso, také orestujeme. Pak přidáme okapanou cibuli a necháme zesklovatět. Z marinády vyndáme bobkové listy, a pak ji přidáme k masu s cibulí. Vše necháme lehce probublávat až do změknutí masa. Podle potřeby podléváme vodou. Do smetany vmícháme čajovou lžičku solamylu ... když maso změkne, vmícháme smetanu do pokrmu a necháme ještě cca 5 minut probublat (opatrně promícháváme). Podle potřeby dochutíme (cukr, sůl, vinný ocet). Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři