Kategorie receptů
- Autor: kabaga
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně libová | 500 |
Cibule | 300 |
Česnek | 20 |
Paprika červená | 400 |
Pór | 400 |
Olej olivový | 25 |
Hřiby | 350 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, česnek
Energetická hodnota celkem: 5650 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 108,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1130 kJ
Bílkoviny (g): 28.2, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 21.6, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kousky, orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, houby, česnek a nalijeme rajskou dřeň (pasata) a vše dusíme dokud maso nebude měkké. Nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek a papriku a ještě krátce dusíme tak, aby naposledy přidaná zelenina byla na skus pevná. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme pálivou chilli papričku. Podáváme s bramboráčky, bramborovými placičkami nebo rýží..
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.