Kategorie receptů
- Autor: Ondrejh6789
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 300 |
Máslo čerstvé | 25 |
Hovězí maso zadní průměr | 300 |
Rajčata | 110 |
Paprika červená | 170 |
Smetana zakysaná 15% | 190 |
Cibule | 70 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, nové kořenmí, hřebíček, bobkový list, bujón, mletá sladká paprika, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 8520 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 263,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2130 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 65.8, SAFA (g): 10, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Rýže: Rýži na hodinu namočíme, pak ji orestujeme na másle, zalijeme vodou asi centimetr nad rýži, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a hřebíček. Počkáme, až se voda vsákne do rýže a dáme péct na 30 minut na 150 stupňů. Perkelt: Hovězí nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a orestujeme. Až se maso zatáhne, přidáme cibuli, po vhcíli přidáme mletou sladkou papriku, mouku a zalijeme vodou. Vše osolíme, přidáme část bujónu a dusíme asi 30 minut. Poté přidáme rajče, papriku a dusíme, dokud maso úplně nezměkne. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.