Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřová panenka na slanině

Zpět
  • Autor: ircza
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 4113 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 29, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1371 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 1, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři