Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cizrna na paprice

Zpět
  • Autor: Martinkammm
  • Doba přípravy (min.): 35
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, citrónová šťáva, majoránka

Energetická hodnota celkem: 5574 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 147, SAFA (g): 18, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1394 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 36.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cirznu namočíme přes noc, druhý den ji uvaříme v papiňáku v cca 1 litru vody a ochutíme majoránkou. Doba varu 35 min. Ve větším kastrolu na oleji orestujeme cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Přilijeme polovinu vývaru i s cizrnou a tyčovým mixérem rozmixujeme na hodně hustou kaši, přidáme zbývající nerozmixovanou cizrnu i s vývarem, dále přidáme nakrájený na kolečka celý pórek a společně krátce povaříme. Nakonec zalijeme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou a trochou soli dle chuti.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 06. 2014 12:39
Dnes jsem měla k obědu. Bylo to moc dobré, dětem jsem k tomu udělala těstoviny a jedly to také. Díky za tip, mám cizrnu moc ráda.

Naši partneři