Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Brokolice + pošírovaná treska, zapečená se suš.rajčaty a mozzarelou

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mozzarella Italat20
Rajčata sušená v oleji20
Treska200
Brokolice500

Dochucovadla:

sůl, oregano, kmín

Energetická hodnota celkem: 1740 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 3, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 870 kJ

Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky, lehce osolíme a posypeme oreganem a vaříme v páře asi 8-10 minut. Tresku hodně osolíme a okmínujeme, v rendlíku s pokličkou přivedeme do varu trochu vody, vložíme tresku a pošírujeme 10 minut. Nakonec na každý kousek tresky položíme polovinu rajčete a plátek sýra a necháme chvilku pod pokličkou prohřát. Podáváme buď takto samotné jako lehkou večeři, nebo s přílohou k obědu (rýže nebo brambory, případně kousek pečiva)

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 04. 2014 13:01
Příští týden vyzkouším
06. 04. 2014 12:45
Dobrý nápad, jak se vyhnout tuku a vařit chutně...
16. 03. 2014 22:38
Tak tuhle tresku vyzkouším :)
12. 03. 2014 09:58
Improvizaci se meze nekladou :-)
11. 03. 2014 18:55
S dovolenim vynecham syr a pridam vic rajcat a pak si to naserviruju s ryzi. Diky za tip.
11. 03. 2014 17:56
Hani, to mne moc těší :-)) Je to opravdu vynikající a navíc rychlovka, určitě budu zařazovat pravidelně :-)
11. 03. 2014 12:05
Mňam, rybu i sušená rajčata mám moc ráda, tohle vypadá na povedenou kombinaci :-) Dík za inspiraci

Naši partneři