Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dušené hovězí maso v mrkvi a hrášku s vařeným bramborem

Zpět
  • Autor: Quinnitan
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 15392 kJ

Bílkoviny (g): 211, Tuky (g): 208, Sacharidy (g): 232, SAFA (g): 101, Cukry (g): 67, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 14

Energetická hodnota na 1 porci: 3078 kJ

Bílkoviny (g): 42.2, Tuky (g): 41.6, Sacharidy (g): 46.4, SAFA (g): 20.2, Cukry (g): 13.4, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2.8

Postup přípravy

Hovězí přední nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozpustíme máslo a maso na něm osmahneme. Když se maso zatáhne, posolíme a opepříme jej. Podlijeme trochou vody a když se začne vařit, rozpustíme ve šťávě masový bujon. Zmírníme plamen na co nejmenší, přikryjeme pokličkou a dusíme 2 - 3 hodiny (záleží, jak chceme maso měkké). Když už je hovězí téměř měkké, vložíme k masu na širší kolečka pokrájenou mrkev. Přilijeme více vody a necháme povařit. Když už je mrkev téměř měkká, přidáme do kastrolu pytlík mraženého hrášku. Necháme chvíli prohřát. Zahustíme hladkou moukou a podáváme s vařeným bramborem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři