Kategorie receptů
- Autor: marbell1
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 300 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1200 |
Klasik jogurt bílý (Olma) | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Máslo čerstvé | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 6 |
Dochucovadla:
sůl, ocet, mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 1872 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 468 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Syrovou červenou řepu oloupeme, nastrouháme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak vmícháme jogurt rozšlehaný s vejcem a kousek másla a povaříme. Nakonec polévku dochutíme cukrem a octem, případně dosolíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.