Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové maso s hlívou (Ihnačák)

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, rozmarýn, petrželka

Energetická hodnota celkem: 6065 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 97, SAFA (g): 19, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1516 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

2 cibule a 4 stroužky česneku pokrájíme na jemno, maso na kostky, hlívu na proužky. Na ojeli orestujeme cibuli, česnek s pepřem a rozmarýnem, až zesklovatí. Přidáme maso a také restujeme, až se zatáhne, lehce osolíme. Podlijeme víno a necháme zredukovat, vmícháme rajčata, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme hlívu a opět dusíme asi 30 minut - do změknutí masa. Nakonec vmícháme drobně nasekanou hladkolistou petržel. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kváskovým chlebem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři