Kategorie receptů
- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb toastový bílý průměr | 225 |
Olej olivový | 10 |
Červená řepa | 200 |
Smetana ke šlehání 31% | 50 |
Žloutek | 40 |
Losos uzený | 100 |
Losos filety bez kůže (mražené) | 400 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, kopr, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 7254 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 141,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 1451 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 5, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 2.4
Postup přípravy
do alobalu zabalíme červenou řepu a necháme upéct v troubě při teplotě 220 st. C. V nádobě rozmixujeme 400 g čerstvého lososa, společně se 100 g lososa uzeného. V průběhu mixování přidáme dva žloutky, 50 ml šlehačky 30 %, kopr, sůl, pepř, a lžičku citronové šťávy. Rozmixovanou hmotu dáme do vhodné nádoby (šunkovar, petka...), kde můžeme hmotu zatížit, a při 85 st. C dusíme 40 minut. Poté necháme vychladit. Řepu po vychlazení oloupáme a nakrájíme na tenké plátky a lehce zakápneme olivovým olejem. Také terinku nakrájíme. Podáváme s plátkem opečeného toastového chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.