Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

lososová terinka s červenou řepou a pečivem

Zpět
  • Autor: mosem
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl, kopr, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 7254 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 141, SAFA (g): 25, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1451 kJ

Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 5, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 2.4

Postup přípravy

do alobalu zabalíme červenou řepu a necháme upéct v troubě při teplotě 220 st. C. V nádobě rozmixujeme 400 g čerstvého lososa, společně se 100 g lososa uzeného. V průběhu mixování přidáme dva žloutky, 50 ml šlehačky 30 %, kopr, sůl, pepř, a lžičku citronové šťávy. Rozmixovanou hmotu dáme do vhodné nádoby (šunkovar, petka...), kde můžeme hmotu zatížit, a při 85 st. C dusíme 40 minut. Poté necháme vychladit. Řepu po vychlazení oloupáme a nakrájíme na tenké plátky a lehce zakápneme olivovým olejem. Také terinku nakrájíme. Podáváme s plátkem opečeného toastového chleba.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři