Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Balkánské maso se zelinou

Zpět
  • Autor: PetraPo
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, 3 lžíce čubrica bez glutamánu

Energetická hodnota celkem: 5140 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 89, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 24, Cukry (g): 37, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1713 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 29.7, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 8, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

2 střední cibule oloupeme, rozčtvrtíme a pokrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky, které obalíme ve 3 lžících koření čubrica. V kastrole rozehřejeme 2 lříce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, kterou již během opékání oosolíme. Když je cibule částečně zlatavá, přidáme na nudličky pokrájené maso, smícháme ho s cibulí a orestujeme ho. Poté ho podlejeme horkou vodou tak, aby bylo maso s cibulí ponořené. Přikryjeme pokličkou a dusíme na středním plameni. Mezitím si pokrájíme papariku na kolečka, mrkev (3 střední) na půlkolečka, Půlku menší hlávky zelí rozdělíme na poloviny, vyřízneme košťál a silnější žebra a pak zelí pokrájíme na čtverečky. Na nelřulnavé pánvi rozehřejem 1 lžící oleje a začneme s opékáním zeleniny - nejdříve opečeme nadrobno pokrájenou chilli paričku zbavenou semínek (nemusí být), mrkev (cca 3 minuty), přidáme na kolečka pokrájenou papriku (opět na cca 3 minuty) a nakonec přidáme pokrájené zelí a také ho opékáme. Cílem je, aby zelenina trochu změkla a byla "na skus". Teprve potom můžeme trochu přisolit a přidáme do směsi 2 lžíce kečupu (může být i ostrý). Vše promícháme a ihned stáhneme z ohně. Jakmile je maso v rendlíku měkké a cibule rozvařená, smícháme zeleninu z pánve s tímto masem a vypneme. V originále se podává s tarhoňou. POZOR, aby se nemuselo zahušťovat, je důležité dodržet poměr kolik masa, tolik cibule.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři