Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

praženica - například s červenou řepou

Zpět
  • Autor: mosem
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bylinky...

Energetická hodnota celkem: 11305 kJ

Bílkoviny (g): 241, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 193, SAFA (g): 42, Cukry (g): 88, Vláknina (g): 29, Sůl (g): 20

Energetická hodnota na 1 porci: 1884 kJ

Bílkoviny (g): 40.2, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 32.2, SAFA (g): 7, Cukry (g): 14.7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 3.3

Postup přípravy

Uvaříme krupici (hustější - množství v receptu je jen orientační, krupice je různá) a necháme ji vychládnout. Než nám krupice vychládne na cibulce osmažíme maso (někdo dává jinou uzeninu, ale tohle je ta dietnější varianta). Do vychladlé krupice přidáme uzeninu, vmícháme vejce. Dáme do vymazaného pekáče a necháme zapéct v troubě na 180 st. asi 60 minut. Po upečení necháme vychládnout, nakrájíme a podáváme se sterilovanou červenou řepou, sladkokyselým okurkem nebo kyselým zelím. Tohle je náš tradiční večerní pokrm po Velikonoční vigilii.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři