Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jehněčí korma s medvědím česnekem

Zpět
  • Autor: Tanein
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

Medvědí česnek - listy, indické koření, česnek, zázvor a lžička sušeného kokosu.

Energetická hodnota celkem: 3994 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 21, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1331 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Recept z indické kuchařky (http://www.hogan.cz/TAspHGN/Cook.asp?ID=16) ............................................................................................................................................ 1. Jogurt, česnek a kurkumu dejte do misky a dobře promíchejte. Přidejte skopové (jehněčí) maso a opět zamíchejte. Zakryjte misku a nechat přes noc v chladnu marinovat. 2. Na pánvi rozpusťte máslo (olej), přidejte cibuli a 5 minut poduste doměka. Vmíchejte zázvor, kousek skořice, hřebíčky, kardamom, koriandr, římský kmín a chilli. Vařte 2-3 minuty. 3. Do pánve přidejte skopové maso, marinádu, a zároveň také kokos a podle chuti sůl. Podlejte vodou a přiveďte k varu. Přikryjte těsně přiléhající pokličkou a 40 minut lehce povařte dokud není maso měkké. Pokud je maso příliš suché, přidejte během vaření o trochu více vody. - Já jsem ještě na závěr přidala medvědí česnek. Listy pokrájené na kousky. V originálním je receptu je 60g přepuštěného másla - nahradila jsem ho jen lžící oleje.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 04. 2014 14:54
Jé, to asi někdy vyzkouším - chováme ovce, takže originálních receptů na jehněčí není nikdy dost:-D
24. 04. 2014 14:29
Jako příloha se hodí rýže.

Naši partneři