Kategorie receptů
- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hollandia Selský jogurt bílý | 150 |
Česnek | 15 |
Jehněčí libové | 450 |
Cibule | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 12 |
Dochucovadla:
Medvědí česnek - listy, indické koření, česnek, zázvor a lžička sušeného kokosu.
Energetická hodnota celkem: 3994 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1331 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Recept z indické kuchařky (http://www.hogan.cz/TAspHGN/Cook.asp?ID=16) ............................................................................................................................................ 1. Jogurt, česnek a kurkumu dejte do misky a dobře promíchejte. Přidejte skopové (jehněčí) maso a opět zamíchejte. Zakryjte misku a nechat přes noc v chladnu marinovat. 2. Na pánvi rozpusťte máslo (olej), přidejte cibuli a 5 minut poduste doměka. Vmíchejte zázvor, kousek skořice, hřebíčky, kardamom, koriandr, římský kmín a chilli. Vařte 2-3 minuty. 3. Do pánve přidejte skopové maso, marinádu, a zároveň také kokos a podle chuti sůl. Podlejte vodou a přiveďte k varu. Přikryjte těsně přiléhající pokličkou a 40 minut lehce povařte dokud není maso měkké. Pokud je maso příliš suché, přidejte během vaření o trochu více vody. - Já jsem ještě na závěr přidala medvědí česnek. Listy pokrájené na kousky. V originálním je receptu je 60g přepuštěného másla - nahradila jsem ho jen lžící oleje.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.