Kategorie receptů
- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kotleta | 600 |
Pór | 200 |
Cibule | 100 |
Hořčice Dijon | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Pivo tmavé 11° | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 6374 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1594 kJ
Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso očistíme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme čerstvě drceným pepřem a potřeme hořčicí. Cibuli a porek nakrájíme na drobno. Na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso a zprudka orestujeme z obou stran. Až se maso zatáhne, podlijeme pivem, posypeme porkem, přidáme bobkový list a dáme péct do trouby na cca 45 minut na 180°C. Podáváme s bramborem nebo špeclemi a třeba dušenou kapustou, nebo s chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.