Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

dalamánky s meltou

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

200 g celozrnné pšeničné mouky | 50 g celozrné žitné mouky | 150 g pšeničné hladké mouky | 250 ml uvařené melty | 3 lžíce oleje | 1,5 lžičky soli | 1 lžička cukru |1/2 bal.sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého

Energetická hodnota celkem: 7643 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 329, SAFA (g): 4, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 764 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 32.9, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do pekárny dáme všechny ingredience, nastavíme program TĚSTO a zapneme. Po zaznění signálu přidáme semínka (slunečnici, sezam, dýni). Po skončení programu rozdělíme těsto na kousky (asi 10), uděláme z nich bochánky. Necháme je ještě asi 30 min kynout, pak potřeme slanou vodou a posypeme opět semínky nebo hrubou solí a pečeme při 180´ C asi 20 minut.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři