Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Plovdivské maso

Zpět
  • Autor: barban
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Vepřová plec 600 g cibule 2 ks, olej, sůl, česnek 3 stroužky, rajčatový protlak 3 lžičky, paprika sladká mletá 1 vrchovatá lžička voda na podlití, hladká mouka

Energetická hodnota celkem: 5274 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 36, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1319 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 9, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na drobné kostky. Oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do růžova. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme. Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou. Maso dusíme do měkka, pak vyjmeme stranou. Šťávu zahustíme jíškou, nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a pováříme asi 10 min. Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10 - 15 min pováříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky. Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme. Podáváme s vař.bramborami, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři