Kategorie receptů
- Autor: barban
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 600 |
Cibule | 40 |
Olej olivový | 3 |
Česnek | 4 |
Rajský protlak | 20 |
Koření průměr | 2 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 600 |
Dochucovadla:
Vepřová plec 600 g cibule 2 ks, olej, sůl, česnek 3 stroužky, rajčatový protlak 3 lžičky, paprika sladká mletá 1 vrchovatá lžička voda na podlití, hladká mouka
Energetická hodnota celkem: 5274 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1319 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 9, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Plecko nakrájíme na drobné kostky. Oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do růžova. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme. Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou. Maso dusíme do měkka, pak vyjmeme stranou. Šťávu zahustíme jíškou, nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a pováříme asi 10 min. Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10 - 15 min pováříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky. Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme. Podáváme s vař.bramborami, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.