Kategorie receptů
- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 300 |
Brambory vařené | 600 |
Vepřová kýta | 400 |
Červená řepa | 300 |
Feta | 150 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, balzamikový ocet
Energetická hodnota celkem: 7406 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 68,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1852 kJ
Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Vepřovou kýtu osolíme a dáme do trouby pozvolna upéct. Červenou řepu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Ty naklademe do zapékací misky, pokapeme olejem, okořeníme a dáme upécet do trouby na 180 st. C asi 40 minut. Pak řepu vyndáme z trouby, pokryjeme vrstvou čerstvého špenátu, zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby ještě asi na 15 minut zapéct. Vepřovou kýtu osolíme a dáme pozvolna upéct. Očištěné brambory nakrájíme na kostky a dáme uvařit v páře. Upečené maso pak podáváme s bramborem a zapečenou zeleninovo/sýrovou směsí. Jedinou nevýhodou je nutnost mít dvě trouby, jinak se čas natáhne a jídlo vystydne a musí se přihřívat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.