Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

špenát s červenou řepou...a něco navíc

Zpět
  • Autor: mosem
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, balzamikový ocet

Energetická hodnota celkem: 7406 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 68, Sacharidy (g): 152, SAFA (g): 35, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1852 kJ

Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Vepřovou kýtu osolíme a dáme do trouby pozvolna upéct. Červenou řepu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Ty naklademe do zapékací misky, pokapeme olejem, okořeníme a dáme upécet do trouby na 180 st. C asi 40 minut. Pak řepu vyndáme z trouby, pokryjeme vrstvou čerstvého špenátu, zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby ještě asi na 15 minut zapéct. Vepřovou kýtu osolíme a dáme pozvolna upéct. Očištěné brambory nakrájíme na kostky a dáme uvařit v páře. Upečené maso pak podáváme s bramborem a zapečenou zeleninovo/sýrovou směsí. Jedinou nevýhodou je nutnost mít dvě trouby, jinak se čas natáhne a jídlo vystydne a musí se přihřívat.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 06. 2014 08:35
Je tam maso, tak dávám palec nahoru :-)

Naši partneři