Kategorie receptů
- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pstruh | 470 |
Máslo čerstvé | 40 |
Citrony | 40 |
Dochucovadla:
sůl, bazalka, timián, citrónová šťáva na pokapání
Energetická hodnota celkem: 3658 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1829 kJ
Bílkoviny (g): 42.5, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 14.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Pstruha zbavíme hlavy a ploutví, prosolíme, posipeme bylinkami (i dovnitř). Do vnitř dáme tři půlkolečka citrónu a kousek másla, dáme na pekáč a na vrch ještě kousek másla. Dáme péct na 150°C cca 20 minut na posledních 5 minut zapneme gril.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.