Kategorie receptů
- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Česnek | 20 |
Petržel - nať | 10 |
Mléko odstředěné průměr | 500 |
Vepřové libové průměr | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, lístky šalvěje
Energetická hodnota celkem: 7091 kJ
Bílkoviny (g): 127,
Tuky (g): 108,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1773 kJ
Bílkoviny (g): 31.8, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 12.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zakrytou nádobu o objemu 2,7 l (TF-027-24) dáme na plotnu, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a necháme nádobu zahřát, šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli. Na dno nádoby kápneme několik kapek vody a zkontrolujeme tak teplotu – jestliže kapky nepřilnou ke dnu, je teplota optimální. Do nádoby vložíme maso a necháme je z každé strany 5 minut pražit. Nožem na zeleninu (TZ-404) oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky, oloupeme česnek a očistíme lístky šalvěje. Cibuli, česnek a šalvěj přidáme do nádoby. Přísady přelijeme teplým mlékem a nádobu přiklopíme poklicí. Necháme maso vařit při nízké teplotě asi 25 minut (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Pomocí přístroje MixSy (VG-022-K) rozmícháme šťávu do hladka. Maso nakrájíme na plátky a vložíme je do servírovací misky (TF-986-24). Podle chuti osolíme a opepříme a přelijeme šťávou. Podáváme teplé.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.