Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špecle se schwarzwaldskou šunkou

Zpět
  • Autor: ircza
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 5314 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 158, SAFA (g): 21, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1329 kJ

Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Špecle povaříme 1 až 2 minuty v osolené vroucí vodě. Na rozpálenou pánev dáme trochu olivového oleje a máslo. Když se máslo rozpustí, přidáme na nudličky nakrájenou schwarzwaldskou šunku a krátce opečeme. Přidáme bílou část lahůdkové cibulky nakrájenou na tenká kolečka, ochutíme lžičkou kmínu a opečeme dozlatova. Pak přidáme scezené kysané zelí, osolíme, opepříme a dále restujeme. Podlijeme suchým bílým vínem a ještě krátce podusíme. Do směsi přidáme horké scezené špecle a vše důkladně promícháme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 02. 2015 00:31
Tyto jídla milují, špecle či halušky . Dnes byly špecle se zelím a uzeným.
02. 02. 2015 18:04
Tento recept se mi líbí, kombinace schwarzwaldské šunky a kysaného zelí mě nikdy nenapadla. Vyzkouším!

Naši partneři