Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečená dýně s uzeným masem

Zpět
  • Autor: mabis
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, čerstvý tymián (lze použít i sušený) - lze k jídlu přidat dresing ze zakysané smetany nebo jogurtu ochucený solí a pepřem případně bylinkami

Energetická hodnota celkem: 4870 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 122, SAFA (g): 9, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 812 kJ

Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

dýni (muškátovou, máslovou nebo hokaido) vydlabeme a oloupeme a nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky, uzené nakrájíme na stejně velké kostky. Dáme do zapékací misky a smícháme, pokapeme olejem a osolíme opepříme, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a čerstvý tymián, vše dobře promícháme, a dáme zapéct na 180°C do trouby na 30-45 minut - dokud nejsou všechny suroviny uvařené - první 3/4 času pečeme zakryté a občas promícháme, ale ne moc aby se dýně nerozmačkala

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři