Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cizrnovo-rajčatové pyré

Zpět
  • Autor: ivana.cirmanova
  • Doba přípravy (min.): 150
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 2724 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 83, SAFA (g): 9, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 29, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 908 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 27.7, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 9.7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Namočit suchou cizrnu alespoň na 12 hodin do vody. Pak vylít vodu, řádně propláchnout a vařit v nové vodě asi 2 hodiny (voda by měla probublávat, žádná divočina). Schovat si 150 ml vody na později, zbytek slít. Rozehřát máslo a olej, zesklovatět cibuli (asi 3 min), přidat na plátky nakrájený česnek, opékat 2 min, přidat uvařenou cizrnu, plechovku krájených rajčat a vodu z cizrny. Opepřit a vařit asi 20 min. Nakonec dát bokem asi 2 lžíce na ozdobu, zbytek rozmixovat ponorným mixérem. Ochutnat a případně osolit. Cizrna se nesmí solit před vařením, zpomaluje to rychlost měknutí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři