Kategorie receptů
- Autor: mirkadanesova
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 35 |
Masox (hotový výrobek) | 11 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 120 |
Klobása ostravská | 119 |
Fazole (v suchém stavu) | 450 |
Rajčata konzervovaná | 850 |
Cibule | 155 |
Energetická hodnota celkem: 13222 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 139,
Sacharidy (g): 345,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 84,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2204 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 23.2, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Večer namočíme fazole a ráno je uvaříme v téže vodě do měkka. Na oleji si osmahneme cibulku, přidáme klobásu a nakonec sterilovaná rajčata. Ochutíme solí a česnekem. Můžeme přidat kousek masoxu pro chuť. Asi 20 minut podusíme a pak přidáme fazole. Zahustíme trochou mouky rozkvedlané ve vodě, necháme projít varem a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.