Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové koleno pečené na zelí

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pivo světlé 10°300
Vepřové koleno800
Zelí bílé kysané1000

Dochucovadla:

sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 11430 kJ

Bílkoviny (g): 149, Tuky (g): 208, Sacharidy (g): 54, SAFA (g): 94, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1905 kJ

Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 34.7, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 15.7, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Vepřové koleno vykostím a nasolím. Do pekáčku dám kysané zelí, na ně položím koleno, podliji pivem a pomalu peču (asi při 120°C. Klidně jdu na hodinu na procházku, po návratu dle potřeby doliju pivo. Po cca 2 hodinách pečení přidám brambory na plátky či kostičky a nechám společně dopéci. Pokud někdo preferuje knedlík, dostane knedlík. Dělám tak i kuřecí stehna nebo bůček a vepřová žebra.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři