Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Makarony se zeleninou a žampiony

Zpět
  • Autor: veribuja
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek, bazalka

Energetická hodnota celkem: 6999 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 250, SAFA (g): 23, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1750 kJ

Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 62.5, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

1) Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Hráškové lusky nebo hrášek omyjeme a očistíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek odděleně najemno nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. 2) Makarony nebo jiné těstoviny uvaříme na skus. Mezitím na velké pánvi s rozehřátým olejem zpěníme cibuli, česnek a šunku. Přidáme hráškové lusky nebo hrášek a houby. Promícháme a krátce opečeme. 3) Přimícháme rajčata a drůbeží vývar. Přivedeme k varu, rozmícháme čerstvý sýr, přikryjeme a sýr necháme při velmi mírné teplotě roztavit. Vše osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. 4) Těstoviny rozmícháme s omáčkou a podáváme bohatě sypané bazalkou. Místo hrášku můžeme použít také řapíkatý celer nebo kukuřici.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři