Kategorie receptů
- Autor: veribuja
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 85 |
Česnek | 6 |
Hrášek | 100 |
Rajčata | 150 |
Žampiony | 100 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Lučina 70% | 100 |
Bujón průměr (hotový) | 125 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek, bazalka
Energetická hodnota celkem: 6999 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 250,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1750 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 62.5, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
1) Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Hráškové lusky nebo hrášek omyjeme a očistíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek odděleně najemno nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. 2) Makarony nebo jiné těstoviny uvaříme na skus. Mezitím na velké pánvi s rozehřátým olejem zpěníme cibuli, česnek a šunku. Přidáme hráškové lusky nebo hrášek a houby. Promícháme a krátce opečeme. 3) Přimícháme rajčata a drůbeží vývar. Přivedeme k varu, rozmícháme čerstvý sýr, přikryjeme a sýr necháme při velmi mírné teplotě roztavit. Vše osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. 4) Těstoviny rozmícháme s omáčkou a podáváme bohatě sypané bazalkou. Místo hrášku můžeme použít také řapíkatý celer nebo kukuřici.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.