Kategorie receptů
- Autor: DusinkaL
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žampiony | 500 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Cibule | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 60 |
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6253 kJ
Bílkoviny (g): 116,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1563 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hovězí zadní nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme na talíř a na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté vložíme do hrnce plátky masa, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a dusíme v hrnci s trochou vody (můžeme přidat trochu šťávy z masa, které dusíme). Přibližně po hodinovém dušení masa přidáme podušené žampiony . Opět za občasného míchání dusíme až do změknutí masa. Jako příloha se hodí rýže, kuskus, těstoviny či brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.