Kategorie receptů
- Autor: Janka53
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně libová | 400 |
Mrkev | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 150 |
Smetana na vaření 10% | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, drcený kmín.
Energetická hodnota celkem: 3401 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 850 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vepřové maso pokrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku. Maso restujeme, osolíme, opepříme. Zalijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a dusíme ještě 10 minut. Pak nalijeme smetanu na vaření a můžeme ještě dochutit kořením.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.